Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Γ. Φθενάκης: Οι δήθεν σωτήρες και ...παρατηθέντες δε φέρνουν την άνοιξη

 Με αφορμή τις παραιτήσεις αιρετών  και τις επιστολές εντυπώσεων από συμπολίτη  μας  και εννοώ τον κ Πετσαλάκη που  έχει  ήδη γράψει τη δική του ιστορία, αυτή της αποτυχημένης πορείας στον χώρο της αυτοδιοίκησης, επιθυμώ να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μαζί σας, με στόχο ορισμένα πράγματα να τεθούν στη πραγματική τους βάση και διάσταση και όχι στην εξωπραγματική, όπως θέλει  να την παρουσιάζει ο  συγκεκριμένος αλλά και ένα - δυο ακόμη  άτομα "εποχής Μαρκάκη", τα οποία διαστρεβλώνουν γεγονότα για να ξαναγράψουν μάλλον τη δική τους ιστορία, σε άλλες όμως σελίδες.

Το ζήτημα της παραίτησης από την όποια θέση ευθύνης είναι θέμα προσωπικό του κάθε αιρετού ο οποίος εκτιμά, κρίνει και αποφασίζει για  τον  τόπο και τον εαυτό του.

Προσωπική μου θέση είναι ότι ο καθένας που έλαβε εντολή από την τοπική κοινωνία για το καλό του τόπου θα πρέπει με νύχια και με δόντια να «παλέψει» για όλα αυτά τα οράματα και να πεισμώσει ακόμη περισσότερο όταν αντικρίζει την αδιαφορία και την υποκρισία του κράτους.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξακολουθήσει να διασχίζει τον δρόμο που επέλεξε με τα όποια «αγκάθια» στο πέρασμα, μέχρι να βρει την έξοδο από τα αδιέξοδα.

Όπως άλλωστε κάνουν και οι πολίτες στα προβλήματα της καθημερινότητας και της επιβίωσης.

Προσπαθούν για μια άλλη Ελλάδα.  Προσπαθούν για το μέλλον των νέων ανθρώπων που βρίσκονται στη δίνη της ανεργίας και ότι  άλλο   έρχεται .

Πράγματι, προσπαθούν και μόνο απ’ αυτό θα πρέπει να παίρνουμε δύναμη ώστε όλοι μαζί να ενωθούμε σαν μια γροθιά ενάντια στα σκληρά οικονομικά μέτρα αλλά και στις παράλογες απαιτήσεις  της  Τρόικας .

Οπότε, η «φυγή» από τα δεκάδες προβλήματα δεν είναι η λύση.

Οι παραιτήσεις αποτελούν την εύκολη λύση, αλλά δεν είναι η λύση.

Η δυναμική διεκδίκηση μιας σειράς ζητημάτων αποτελεί το «κλειδί» και το ζητούμενο.

Προσωπικά, αυτό τον δρόμο βαδίζω, γνωρίζοντας ότι θα κριθώ όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου από την κοινωνία.

Η Ελπίδα δεν θα σβήσει, όσο εμείς την αναθερμαίνουμε.

Από την άλλη, το …υποκριτικό πείσμα ορισμένων αποτυχημένων που είναι όμορφα «περιτυλιγμένο» με τη «κομματική κορδέλα», δεν αφήνει όχι μόνο το μυαλό τους να σκεφθεί ελεύθερα αλλά επιχειρεί να παραπλανήσει τη κοινή γνώμη, η οποία έχει σχηματίσει άποψη και για τους ίδιους .

Όπως, το "γραφειάκι σύνταξης επιστολών διαμαρτυρίας" ,  το οποίο θα μπορούσε να μετονομαστεί και ως γραφειάκι «κατασυκοφάντησης προσώπων» ή «ο κριτής της δικαιοσύνης», τέτοιο …θράσος! Μάλιστα, το γραφειάκι έχει τόσο φόρτο εργασίας που δεν ακούει ούτε τα αρνητικά σχόλια των δημοτών σε βάρος τους.

Πότε, επιτέλους θα καταλάβετε ότι έχετε γίνει ρεζίλι των σκυλιών;;;

Προσωπικά, πιστεύω ότι σας ταιριάζει περισσότερο το σανίδι, καθώς ως …πρωταγωνιστές της περιοχής του Βραχασίου, δεν νομίζω ότι σας αρέσουν οι τρίτοι ρόλοι ή ρόλοι κομπάρσοι.

Αυτή τη περίοδο, τα γνωστά παπαγαλάκια επικεντρώνονται στις παραιτήσεις αντιδημάρχων και χαρακτηρίζουν ως αποτυχημένο τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, τον οποίο μάλιστα καλούν να παραιτηθεί.

Επιπλέον, τονίζουν την ανάγκη συγκρότησης ενωτικού ψηφοδελτίου, το οποίο όπως λένε θα βγάλει το τόπο μας από το αδιέξοδο.

Τα ψηφοδέλτια θα βγάλουν την Ελλάδα από την οικονομική κρίση και την παρακμή;

Τα ψηφοδέλτια θα εξασφαλίσουν κονδύλια για έργα ανάπτυξης ;

Τα ψηφοδέλτια θα υλοποιήσουν τις όποιες δεσμεύσεις;

Σίγουρα, όχι.  Αφήστε λοιπόν τα κομματικά παιγνίδια και επικεντρωθείτε στα ζητήματα ουσίας αν και δεν είστε ούτε για αυτο ικανοί !

Οι πολίτες δεν έχουν αυταπάτες.  Γνωρίζουν για τον εθνικό κουμπαρά της αυτοδιοίκησης ο οποίος έχει «ψίχουλα», όπως και για τους ΚΑΠ, οι οποίοι είναι «ψαλιδισμένοι» άνω του 60%.

Γνωρίζουν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμαρχοι σ’ όλη τη χώρα, στους οποίους παραχωρήθηκαν αρκετές αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους.

Γνωρίζουν τα «αγκάθια» στους Καλλικρατικούς Δήμους αλλά και τις συνέπειες στους χώρους εργασίας, όπως διαθεσιμότητα υπαλλήλων, κατάργηση τμημάτων κ.α.

Οπότε, οι …καραμέλες περί …αποτυχίας και … ντροπής προς το πρόσωπο του Δημήτρη Κουνενάκη, όχι μόνο δεν ισχύουν αλλά δεν αρμόζουν να λέγονται από πρόσωπα που οδηγήθηκαν από τον ίδιο τον Δήμαρχο σε παραίτηση για λόγους ανευθυνότητας, ανικανότητας και όχι μόνο.

Πρώην τοπικός άρχοντας της περιοχής μας (Πετσαλάκης) κάνει τώρα «σημαία» την παραίτησή του και τη παρουσιάζει ως μέγα κατόρθωμα.  Στη παραίτηση δηλαδή που …αναγκάστηκε και όχι αυτή της προσωπικής επιλογής!

Άλλωστε από τα σχόλια που λαμβάνω σε  καθημερινή βάση από τους συμπολίτες μας ο συγκεκριμένος "κύριος" συγκαταλέγεται στους χειρότερους αιρετούς που πέρασαν ποτέ από την κοινότητα Βραχασίου !

Φαίνεται ότι η λογική της …ισοπέδωσης, στην οποία διαφωνώ κάθετα, αποτελεί στάση ζωής για ορισμένους.

Αναρωτιέμαι   πότε θα κοιταχθείτε στο καθρέπτη;;;

Η κοινωνία …βράζει και θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί ενώ εσείς, ξέρετε σε ποιους αναφέρομαι, καίγεστε για την αναδιάταξη δυνάμεων και για μια κομματική ταυτότητα.

Έλεος!!!

Όσο και αν προσπαθείτε, το μαύρο δεν γίνεται άσπρο, όπως και η εχθρική συμπεριφορά σας προς δημότες του Βραχασίου δεν γίνεται να μεταλλαχθεί έτσι ξαφνικά σε … «Αγγελική» συμπεριφορά.

Γιώργος Φθενάκης
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.